2014. október 11., szombat

A kezdet margójára



Ez csak egy szösszenet lesz. De tényleg. Legalábbis arra van tervezve. Persze az ember hiába tervez el valamit, ha az később úgy is teljesen mássá válik, vagy haszontalan lesz, mert időközben megváltoztak a körülmények. Ki ne utálná, mikor a dolgok nem a tervek szerint alakulnak?

Ember tervez… bla bla bla! Miért is ne lehetne úgy, ahogy én akarom? Hiszen, minket, embereket eleve arra programoztak hogy úgy járjunk és kelljünk, ahogy nekünk tetszik. És miért akarnánk természetünknél fogva máshogy működni? Mindenkit értek már pofonok. Sok pofont kaptam én is. De még fiatal vagyok. Fogok kapni eleget... Addig is élvezem az életet, ami megadatott. Teljesen mindegy kitől és hogyan, nem a vallás vagy az ősök a lényeg. Ez van, ezt kaptad, hát hozd ki belőle a legjobbat! Nem kenyerem az önsegítő könyvek és egyéb ráolvasások ajánlása. Müller, Oravecz, Coelho… hagyjuk már! Most komolyan: ezek az emberek honnan tudják, hogy a lelkünk, az önérzetünk, az életünk hányadán áll?

Sehonnan.

Akkor miért is hallgassunk rájuk? Mert saját magunkat csak mi magunk érthetjük meg igazán. Ha becsukod a szemed, és elhallgatsz egy pillanatra, talán te is rájössz, mire van szükséged. És ha már megvan, mit kezdesz vele? Tedd azt, ami jól esik, tégy úgy, ahogy érzed, amit szükségesnek érzel ahhoz, hogy élni tudj. Hogy élj egy olyan életet, amilyet kívánsz magadnak. És ha nem teljesül be magától, csináld meg a saját életed.

Új életfelfogás? Spontán döntés? Nem tudom, de ezen túl így gondolkozom majd. Te pedig tégy belátásod szerint. A jelszó egyszerű:

Csináld magad és élj!

Mindegy, hogy festenél, vagy gyereket vállalnál, esetleg másokon segítenél, kiveszel egy szabadnapot, vagy csak sétálsz egy nagyot. A lényeg, hogy tedd, amit jónak vélsz. Ennyire egyszerű az egész.


Dalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése