2015. szeptember 1., kedd

DIY - Akiket érdemes követni

A DIY blogok már évekkel ezelőtt nagy érdeklődést váltottak ki belőlem, és képes voltam hosszú estéken keresztül böngészni közöttük. Van, amelyik azóta is kedvenc, és rendszeresen látogatom. Van, amelyik átalakult, mások abbahagyták.

De az ezer éve frissült üzenőfal visszhangján még mindig érezni lehet az egykori látogatóáradatot! A leghűségesebb olvasók még mindig elmorzsolnak néha egy-egy könnycseppet, ha a régi idők világhálót rengető „csináld magad” posztjaira gondolnak... *szipp-szipp*

Na de fel a fejjel!

Ímhol az én favorit listám, azok a „nagyöregek” és „újoncok” díszes blogtársasága, akiknek, ha Do It Yourself témáról van szó, szavuk minden raffiával körbetekert befőttesüvegnél többet ér! Csak hogy egyet említsek a már évekkel ezelőtt klisévé vált ötletek közül… Na de Ők aztán tudják, mi fán terem a DIY!

(A lista természetesen nem teljes, a későbbiekben lesznek még hasonló posztok)

Linkek a képre kattintva elérhetőek!


Számomra az első számú DIY fashion blog volt évekig, Maegannek fantasztikus ötletei vannak, és mindig meg tud újulni. Outfitjei mesések és változatosak, hihetetlen nőiesség sugárzik belőle minden képen. Stílusban jártas keze nyomát saját háza berendezésében is ott hagyta, gardróbja és dolgozószobája pedig annyira glamour, hogy arra szavak nincsenek.

 Elsie és Emma nemcsak testvérek, hanem legjobb barátnők is. Mit ad isten, még a hobbijuk is közös. Lakberendezés, bútorátalakítás, és hihetetlenül sok kreatív dolog van még, ami összeköti őket, így blogjuk mára saját vállalkozássá nőtte ki magát. Imádom, hogy minden hónapban az oldalsávban megjelennek olyan bejegyzésgyűjtemények, mint pl. 30 haj tutorial, Kézzel készített ajándékok 10 $ alatt, stb. Az enteriőröket nem csak megtervezik, saját kézzel el is készítik. Megszámlálhatatlan receptjeik között böngészve pedig rendszerint megéhezem...

 Ha lenne még egy életem, biztosan Alisaét választanám. Hihetetlen feleség, anya, és művész - én utóbbiért kedvelem annyira. Stílusa egyedi, és nem is rest megmutatni azt a blogján keresztül a nagyérdeműnek. Oldala színes forgatag, vázlatfüzetei tele vannak élettel, alkotásai vibrálnak, és az egészből hihetetlen vidámság és életszeretet sugárzik. A férje szintén művész, a lányukat pedig művészetszeretetre nevelik. Képzelhetitek, milyen a házuk! Minden centiméterében kreativitás van, és nem, nem találtok egy üres felületet se benne.
http://apairandasparediy.com/ 
 Geneva igazi világutazó, stílusa könnyed és nőies, de szettjeiben mindig van valami bónusz csavar. Blogja az utazás, a fotózás és a divat mellett leginkább DIY témákkal foglalkozik, amik bámulatosan egyediek. Sok inspirációt gyűjt, és ha megtetszik neki egy dizájner szoknya, megvarrja magának, és természetesen a tutorialt is megosztja az olvasókkal. Mesés helyen él, és imádja az embereket, a növényeket. Utóbbit annyira, hogy DIY posztjaiban sokszor használ élő virágot vagy más növényt, és a végeredmény mindig mesés!


Sok lakberendezéssel kapcsolatos DIY blogot említhetnék, de ez ver mindent. Kate tényleg igazi "nagyöreg" a szakmában, az első kedvenc DIY blogjaim között ő volt a második. Egy ideig nem követtem, és most örömmel veszem tudomásul, hogy még mindig frissíti oldalát, és a régi jó DIY posztok is megtalálhatóak! A nála látott ékszertartó fa alapján elkészítettem én is a sajátomat, és még mindig nagy sikert arat, ha valaki meglátja! :)


 Minimalizmus szerelmesei, ne tovább! Ivania fehér szín iránti szeretete már-már abszurdnak mondható, én inkább úgy fogalmaznék, hogy a fehérnek is több árnyalata van... Anyacsavarból gyűrűt, netkábelből övet? Neki nem akadály, és mennyire jól néz ki az összkép! Aki szkeptikus, az lessen csak néhány pillantást a blogra... aztán ne csodálkozzon, ha 20 percre ottragadt. ;)

 A P.S. - I Made This oldal a DIY blogok bibliája. Erica, ha fogalmazhatok így, meghódította a világot, és elismertté tette a DIY fogalmát. Ma már rengeteg tv-műsorban szerepel, zsűrizett "csináld magad" versenyeken, és két könyve is megjelent a témában. A DIY Nagyasszonya, és nem, egyáltalán nem túlzok. Jó, talán Martha Stewart még őt is veri, de ő ma már csak mint üzletasszony van jelen a szakmában.

Ma már nem sminkelek annyira, mint régen, de a The Beauty Department oldalt szinte naponta látogatom. Minden sminkkel és hajformázással kapcsolatos problémát meg tudnak oldani, és remek tippeket adnak akár hétköznapi, akár buliba készülős szépségápolásról van szó. Nálam legfőképpen Halloween környékén jönnek jól a tippjeik, vagy ha olyan helyre megyek, ahol szükséges a tartós smink és frizura. Jah, és nem mellesleg dolgoztak együtt a csodás Lauren Conraddal is.


Nektek kik a kedvenceitek?


Szeretettel ölel,




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése