2015. szeptember 22., kedd

Lakás és Dekor DIY - Magyarok, akiket érdemes követni

Mindig is imádtam a dekorálást, meg a bútorátalakítós megoldásokat, és úgy egyébként a "before-after" blogposztokat. Ha lakberendezésről van szó, mind a külföldi, mind a hazai blogoszférában találni inspiráló oldalakat. A magyarok között is van néhány gyöngyszem, én Őket követem már évek óta.
Így is már egy ideje gyűlnek a DIY képek és ötletek, hátha egyszer én is eljutok egy saját otthonig. Na, majd egyszer. Addig is: inspirálódásra fel!



Linkek a képekre kattintva elérhetőek!

http://szinesotletek.reblog.hu/

 Vincze Eszter blogja sokak számára ismerős lehet, hiszen régóta blogol, és rengeteg helyen megosztják a posztjait, színes ötleteit. Én is így bukkantam rá az oldalra, és meg kell mondjam, elsőre beleszerettem! Ráadásul ez volt talán az egyik magyar oldal, ahol a néhány éve divatba jött raklap-átalakítás először megjelent. Számos mást elleshetünk Tőle, és rengeteg saját projekt is megjelenik a blogon.


http://blog.juditu.hu/ 

Aki nézi a Spektrum Home csatornát, talán már találkozott Varga Judittal, aki a Térnyerők című műsort vezeti McMenemy Márkkal. Ám a blogját már jóval korábban írni kezdte. Gondoltátok volna, hogy eredetileg villamosmérnök volt? Aztán lakberendező lett, több magazinnál dolgozott, és közben csak írt és írt (na meg átalakított pár bútort)... Egyre jöttek a felkérések, és végül saját lakás-átalakító műsora lett! Bár a rózsaszín nem az én világom, a stílusát akkor is imádom. A saját otthonába festett fal inspirált engem is, hogy a magamét elkészítsem (hamarosan!), de átalakított balkonja az igazi kedvenc!

http://akicsihaz.hu/ 


 Szentgyörgyi Kata nálam abszolút az első, ha bútorátalakításról van szó! Az első projekt, amit tőle láttam, a képen látható szögekkel díszített matyó-mintás szekrény, ami rögtön repült is az egyik inspirációs mappámba. (Egyszer nekem is lesz hasonló, bwahaha). A blog Kata új otthonának felújítása kapcsán jött létre, amit azóta is színesít, újít. Ha pedig éppen nem a sajátját, akkor mások lakását teszi szebbé kreativitásával. Mi több, ma már igazi csapattal dolgozik együtt!

http://instantlife.blog.hu/ 


Bevallom, az Instant Life-ot nem azért látogattam, hogy home decor tippeket szerezzek, hanem hogy a ruha és kiegészítő készítésről szóló bejegyzéseket olvassam. Egyből rájöttem, hogy ez nagy hiba, hiszen nagyon jó ötleteik vannak dekoráció készítés terén is! Az oldalt hárman írják: Melinda, Aletta, Bogi. Melinda lakberendező, Aletta belsőépítész, Bogi pedig sminkes. Ezen kívül viszont még rengeteg mindennel foglalkoznak, és ennél is több dolgot szeretnek. Nem véletlen, hogy olyan széles a blog témaválasztéka.

http://www.kisflanc.hu/
Utoljára hagytam az abszolút kedvencem... És nem véletlenül az! Edina lakberendező, így nem is lehet kérdéses, hogy a bejegyzések egytől-egyig tele vannak kreativitással és az újdonság varázsával! Edina az újrahasznosítás híve, amit én szintén osztok. Imádom a képösszefoglalóit, amiket egy-egy téma köré épít, és hogy Ő is odáig van a vidéki otthonokért, a kertért, a szabadban való létért. Egyébként rendszeresen jelenik meg a média különböző területein, és ha jól néztem, nemsokára DIY könyve fog megjelenni! Hurrá!


Nektek is van kedvenc magyar DIY blogotok?


Szeretettel ölel,

2 megjegyzés:

  1. Kata és Judit blogja nálam is abszolút kedvenc! Nem tudom, hogy ismered-e Wein Krisztina blogját (Napi szemtorna), neki is nagyon jó ötletei és átalakításai vannak, érdemes hozzá is bekukkantani! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem ismertem, de már most tetszik! :) Köszi! ^_^

      Törlés