2015. december 23., szerda

DIY bloggerek karácsonya

Szenteste előtt egy nappal már igen nagy a karácsonyi láz. Mindenki sürög-forog, süt-főz, tesz-vesz, csomagolás közben jön rá, hogy tavaly óta semmit nem javult a cellux-használati képessége, majd egy "jólesszezígy" kíséretében egy bazi nagy masnival elfedi a szépséghibákat (vagy ajándéktáskába teszi az egész pakkot, hihi). Holnap feldíszítésre kerül a fenyőfa, két órán keresztül bogozzuk az égősort, és szaloncukrot kötözünk a végtelenségig, miközben a halászlé vidáman fő a tűzhelyen.

Szóval csak egy szokásos karácsonyi idill... legalábbis nálunk :D

Összeszedtem néhány kedvenc DIY bloggerem karácsonyát, amelyek az utóbbi években igen elnyerték a tetszésemet. Hátha ihletet ad még az utolsó pillanatban Nektek! :)


 




Maegan karácsonya mi más lenne, ha nem tiszta glamour, mint ő maga. Csillogás és elegancia egy kis extravaganciával! Mindig meglepett, mennyire meg tud újulni évről-évre, de sosem felejti el a gyökereit, és szereti a hagyományokat! Nálam az abszolút kedvenc ez a két kis karácsonyfadísz, mert annyira egyszerűek és természetesek, s bármennyire szokatlan, mégis nagyon különleges harmóniát alkotnak a csillogó elemekkel!









A Beaufitul Mess lányok igazán hóbortos banda, de én éppen ezért imádom őket! A mesés karácsonyi dekoráció mellett igazi amerikai karácsonyi finomságokkal pakolják meg blogjukat így december környékén, amik nemcsak rendkívül egyszerűen elkészíthetőek, de ínycsiklandozóan is néznek ki! Nálam a kivilágított kis kuckó kapja a csillagos ötöst! Milyen meghitt lehet egy ilyen gyorsan összedobható búvóhelyen bejglit majszolni és ajándékokat bontogatni! Utána pedig jöhet egy közös forró csoki-Reszkessetek betörők kombó! :)






 

Hát igen... Genevanak kicsit más elképzelése van a karácsony hangulatáról, de én nem hibáztatom érte. Egyrészt azért, mert mindenkinek más a stílusa, másrészt mert Ausztráliában és Hong Kongban él (igazi nomád, folyton utazik és ingázik), szóval nem éppen hóesős éghajlaton él... Az égősorból készült karácsonyfa nagyon szép dekorációs ötlet (más dolog, hogy nála ez a konkrét karácsonyfa), és ezek a csillag alakú ajándékdobozok zseniálisak! Holnap tök gyorsan összedobható, ha esetleg elfogyott a csomagolópapír és van otthon felesleges kartonpapírotok! :)







Alisáéktól mást nem is vártam, művész család lévén nem elvárt egy steril, skandináv karácsony... Saját készítésű ünnepi girland, és egy szem karácsonyi díszük sem a boltból való, mindegyiket maguk készítették! A legkedvesebb elemei a családi fotókból készített díszek, szerintem nagyon egyedi és kedves dekoráció! És lám, náluk is van kis kuckó a nappaliban! ^_^ 









Erica a DIY bloggerek koronázatlan királynője, így ő sem maradhat ki a sorból! Ha esetleg a karácsonyi díszeket kicsomagolva rájönnétek, mennyire unalmasak az egyszínű gömbök, ragadjatok filcet és spay-t! Vagy körömlakkot... :)







Ez van, ha nincs esély a fehér karácsonyra... Judit kreativitását imádom, és bár a fehér és rózsaszín párosítás nem az én világom, valahogy mégis gyönyörködteti a szememet. A meleg részletek, egy kevés sötét fa, az aranyos csillogás, és az az őzikés kép(!) mesebeli harmóniát alkotnak!











Kicsi Ház, nagy karácsony! A végére hagytam az abszolút kedvencemet, talán ez áll a legközelebb az én stílusomhoz. Természetközeliség, fehér égősor, műhó (ha már igazi nincs), és vintage, nagyszülőktől örökölt bútordarabok. Az adventi koszorú egy kicsit szokatlan, de ez is DIY! A szarvasos girlandért pedig jár a pacsi!

Remélem tudtam némi inspirációt adni így az utolsó pillanatban! Ha pedig idén már nem jut idő hasonló DIY díszek készítésére, mentsétek el a képeket, jövőre jól fognak jönni! ;)


Szeretettel ölel,







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése