2014. november 24., hétfő

Honnan inspirálódom?



Mindenhonnan. A görögökkel ellentétben nekünk már nincs szükségünk múzsára ahhoz, hogy megihletődjünk. Elég, ha megtetszik valami. Akkor is, ha nem értjük az okot, miért. Egy falevél, egy apró kő, egy szín, egy forma, egy mozdulat – ez mind-mind remek inspirációforrás lehet.


Nem kell nagy, eszmei értékekre gondolni. A kis dolgok is lehetnek ugyanolyan hasznosak és értékesek. Mindenki számára. Meg lehet tanulni érzékelni a külvilágot oly módon, hogy meglássuk, mi a szép, amit aztán saját célra felhasználhatunk tetszés szerint.


A zene nagyon fontos a számomra. Elgondolkodtat, segít megérteni az életet, és eljuttat agyam legbelső rétegeibe. És a lelkembe. Olyan, mintha a saját életem filmes aláfestő zenéjét hallgatnám. Ha dühös vagyok, és mindenkit egy pillantással el akarok némítani, akkor Lordi. Ha melankolikus hangulatban vagyok, Sara Bareilles. Ha kiszabadulnék és kikiáltanám a világnak, hogy mit érzek, Tankcsapda. Ha megnyugtatásra, lelki ölelésre vágyom, Frank Sinatra.


Ha inspirálódni vágyom, bármelyik ezek közül.

Forrás: Pinterest


A zene megindítja bennem a szavakat. A fülemben csengnek, én némán dúdolok, mígnem eljut bensőm legmélyebb részéig, ahonnan a gondolatok jönnek. A zene körbeleng, burkot képez, kizárja a külvilágot, és nem ereszt addig, amíg el nem halkul az utolsó akkord.


Most is ezt teszem. Elvonulok a világból egy órára.

És csak te tudod, mire gondolok közben.


Dalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése