2015. november 8., vasárnap

A fűzős és az öltözködés - Alapdarabok

Pamut, pamut, pamut… szinte naponta imát mondok azért, hogy ez az anyag rendszeresen megmenti az életemet! Tudni illik, a fűző nem egy kényelmes viselet. Nem. No persze, hozzá lehet szokni, meg van, amikor észre se veszem, hogy rajtam van, de ettől függetlenül nem mindegy, mit veszek alá.

Nem igazán vagyok egy izzadós fajta, szóval eleinte még bátran kísérleteztem néhány műszálas felsővel. Ezeket természetesen minden alkalommal, amint nagy nehezen hazavánszorogtam, ledobtam magamról, és képletesem máglyán elégettem az egész galád bandát. Soha, semmilyen körülmények között ne induljatok neki ujjatlan felsőben, ami bővebb a kelleténél, hogy három lépés után begyűrődjön a fűző alá! „Szerencsére” éppen nyári kánikula tombolt, szóval nem volt szokatlan a nyűgös-bosszankodó fejem…  A nagy hőségben alapból szenved mindenki.

Gondoltam összeszedem, hogy mik azok az alap ruhadarabok, amelyeket érdemes fűzősöknek viselni, hogy ne legyenek elviselhetetlenek a korzettben töltött órák. Legyen akár tél, akár rohadt nyár. Persze másoknak is jó inspiráció lehet, végül is, ki nem szeret kényelmesen öltözködni? :)

Felsők 


Egyszer képes voltam a New Yorkerben 4 ugyanolyan hosszú ujjút venni (oké, 2 feketét és 2 sötétszürkét), csak mert jó volt az anyaguk, a hosszuk, és le voltak árazva. Az ilyenek a legjobb befektetések, mert bár tök ugyanolyan a fazonjuk, mindig mással, másképpen tudom őket viselni. Érdemes mind rövid- mind hosszú ujjúból bőven betárazni, mert minden nap szükség van rájuk. Mindig, de mindig legyen ujjuk, a topokat és atlétákat sajnos el kell felejteni. Lehetnek derékban kicsivel hosszabbak, hiszen a hideg hónapokban ezek védik a hátunkat. Úgyhogy mindenképp tűrjétek be a nadrágotokba/szoknyátokba, és akkor nem fog felcsúszni! (ne kelljen magyaráznom, mennyire kellemetlen szakadó esőben, félúton hazafelé észrevenni, hogy a hat réteg ruha alatt felcsúszott a felső, és a hideg fűző a bőrömhöz tapad…)

Bodyk




 
Szerencse, hogy ez az egyébként utoljára oviban viselt ruhadarab abban az évben jött vissza a divatba, amikor megkaptam a fűzőmet. Nem is tudom mi lett volna velem télen, ha nem szereztem volna be egy-két bodyt. Persze azt is tudomásul kell venni, hogy ezek, mint ahogy a felsők is, gyorsan elhaláloznak. Nem egy hálás darab szakadt vagy lyukadt ki a fűző miatt… Pontosan ezért nem érdemes a fűzősöknek drága ruhákba belefektetni.

Ruhák





Itt már kicsit bajban voltam, hiszen nem mertem olyan ruhát a fűző alá venni, amit kifejezetten szeretek, és nem szeretném, ha tönkremenne. Éppen ezért jó, hogy az olyan üzletek, mint a H&M, a New Yorker, az F&F, C&A és társai mindig jó áron kínálják a basic ruhákat. Ha nincs ilyen üzlet a városotokban, akkor ott vannak a kínai boltok (jó, mondjuk azon ruhák többsége mindig tele van aggatva mindenféle strasszal meg biz-basszal), vagy a turkálók (találtam én már remek H&M-es pamut ruhákat 1000 Ft/darabért), és egyszer a Lidl-ből kaptam egy fekete könnyű nyári ruhát is, szóval mindig találni feláldozható, de hordható basic darabokat.

Természetesen nem szabad elfeledni, hogy a fűző is ruhadarab, és nem úgy kell tekinteni rá, mint egy gyógyászati segédeszközre. A korzett az outfit része, és minden esetben ehhez kell igazodni. Én könnyen hozzászoktam, és ha felöltözöm, mindig két céllal teszem azt: hogy kényelmes és Dalmás legyen. A többi már csak magabiztosság kérdése.


Szeretettel ölel,

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ismét egy fűzős-bejegyzés, egyik nagyon kényes témáról :)
    A nadrágok kicsit hiányoztak nekem, milyet szoktál hordani nem tudom, nekem mindig azzal van a bajom, eléggé le van engedve a fűző széle, és ha van a ruhán valami kis izé, gomb mondjuk, akkor az már nyom, meg ilyesmikre gondolok.
    Az alapdarabok nálam a cipzáras pulcsik és a garbók voltak, csodálkoztam is, milyen mélyen kivágott nyakú cuccot is raktál be (gondolok itt a piros ruhára), aztán látom, Neked nincs nagy tépőzár a fűző tetején... :) De végre adtál egy kis reményt (pl. az első ruha, a fekete), hogy lehet még lányosan-csinosan öltözni fűzővel is, és ez a lényeg :) Csak ki kell lépni a farmer-hatalmas pulcsi szokásból. :)
    (Ha öltözködésre kerül a sor, mindig eszembe jut egyik legfurcsább kérdés, amit a fűzőre kaptam: "ezt úgy hegesztik rád?", és örülök, hogy nincs így. :) )
    További szép estét! :)
    Bettina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, a bejegyzés írása közben gondoltam rá, hogy a nadrágokat is beleírom, de az már egy nagyobb téma (pontosan az általad említett probléma miatt), úgyhogy az a következő bejegyzésben lesz :) Illetve lesz még több ilyen írás is, és a pulcsi témára is kitérek az egyikben :)
      Nos igen, tény, hogy nincs két ugyanolyan fűző. Igyekeztem azért majdnem mindegyikhez ötleteket adni. Örülök, hogy neked is sikerült! :) Én pl. imádok ruhát felvenni a fűző alá, mert bármilyen meglepő, kényelmes :) Nem mondom, hogy bálba való ruhák ezek, de rengeteg variációs lehetőség van. :)
      Köszönöm a kedves szavakat, és hogy olvasol! Neked is további szép estét! ^_^

      Törlés
  2. Kedves Dalma!

    Sajnos én is fűzős vagyok már óvodás korom óta.Tudom mekkora gonddal jár.Minden elismerésem neked, büszke vagyok rád hogy te éjjel-nappal hordod.Én suliba nem veszem fel, itthon délutánonként ha hazaérek, meg alváskor, de sajnos egyre ritkább a dolog.Az írásaid alapján egyre jobban oda fogok figyelni erre is.Köszönöm hogy vagy :)
    Puszi. <3 xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Virág!
      Látod, ezért imádok írni! :) Nagyon meghatottak a szavaid, örülök, hogy ennyi erős fiatal lánnyal találkozom. Kölcsönösen inspiráljuk egymást! Hidd el, a te szavaid is sok motivációt adnak nekem! :)
      Este azért én se viselem, mert sajnos nem tudok benne aludni, bármennyire is szeretnék :/ De a lényeg, hogy rajtad is legyen legalább néhány órát. Nekem rengeteget segített! Az egész csak azon múlik, hogyan állsz hozzá a dologhoz!
      Sok-sok erőt és gyógyulást kívánok Neked! ^_^
      Hatalmas ölelés! <3

      Törlés